Groninger Oogstfeest krijgt in september een vervolg: “Kennis maken met de mogelijkheden van lokaal voedsel”

nieuws
De maaltijd in Ten Boer, gemaakt van hyperlokale producten en ingrediënten, trok veel belangstelling. Foto: Ria Schuurman

De eerste editie van het Groninger Oogstfeest afgelopen jaar was een groot succes. Voor de stichting Groninger Voedseltuinen aanleiding om er dit jaar een vervolg aan te geven.

“Met het Groninger Oogstfeest willen wij het liefst alle voedseltuinen op de kaart zetten. Zowel letterlijk als figuurlijk”, laat de organisatie weten. “Door een provinciaal feest te organiseren waar we Groningers kennis kunnen laten maken met de kansen en mogelijkheden van lokaal voedsel. Overdag is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten, en in de avond kan er aan lange tafels genoten worden van eerlijke en heerlijke maaltijden.”

“Samen iets bij de wortels aanpakken”
De eerste editie vond afgelopen jaar plaats in de Zelfoogsttuin in Ten Boer. “Ook op andere plekken in de provincie zijn tuinen en andere aanjagers van lokaal voedsel aangehaakt met een eigen versie van het oogstfeest. Komende jaren willen we dit gaan herhalen en uitbouwen zodat in de hele provincie het oogstfeest gevierd wordt.” Het thema van de komende editie wordt ‘Samen iets bij de wortels aanpakken’. “We gaan dit jaar met elkaar in gesprek over de meerwaarde van samen tuinieren en hoe een voedseltuin kan bijdragen aan een levendige en gezellige buurt. De boodschap van het Oogstfeest 2023 is dat iedereen blij wordt van samen in de tuin bezig zijn, op je eigen manier; kinderen, ouderen en iedereen daartussen in.”

Vrijwilligers
Het Groninger Oogstfeest gaat plaats vinden op zondag 10 september. De organisatie zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de opbouw, of achter de schermen een rol willen vervullen. Mensen die interesse hebben kunnen naar dit adres een e-mail sturen.