GRC Groningen en Gorecht door in beker, geen periodetitel Helpman

sport
Foto Andor Heij. GRC Groningen

De eersteklassers GRC Groningen en Gorecht hebben zaterdag de laatste zestien bereikt van de noordelijke districtsbeker. De derdeklassers Engelbert en HFC’15 liggen er uit.

GRC Groningen had thuis de nodige moeite met HFC’15: 3-2. In de tweede helft voorkwam invaller Robert Smit met twee doelpunten dat de ploeg uit Hoogkerk voor een stuntje kon zorgen.

Gorecht versloeg zonder veel moeite uit de reserves van SC Genemuiden met 4-1. Mark Haverkamp en Michel Koopman scoorden twee keer voor de club uit Haren.

Engelbert was thuis kansloos tegen eersteklasser Blauw Wit’34. Het werd 5-0 voor de ploeg uit Leeuwarden.

Woensdag werd The Knickerbockers al uitgeschakeld na een 1-0 thuisnederlaag tegen SVBO. VV Groningen werd deze week opgeheven en daardoor kon Hoogeveen ongestoord naar de laatste zestien

Zondag speelt Be Quick 1887 nog thuis tegen Steenwijkerwold.

Competitie

Er was ook een beperkt competitieprogramma. Helpman maakte nog kans op de eerste periodetitel in de derde klasse C. Maar dan had Grijpskerk de inhaalwedstrijd moeten verliezen van Noordwolde, maar dat gebeurde niet. Grijpskerk won met 1-0 en greep de eerste periodetitel.

In de vijfde klasse E was wel een volledige competitieronde. Oosterparkers heeft de smaak van het winnen te pakken, want na de eerste drie punten vorige week werd zaterdag Asser Boys thuis met 4-2 verslagen.

Haren won in eigen huis met 1-0 van GEO uit Garmerwolde. GRC zaterdag verloor thuis met 2-0 van de nummer twee Westerkwartier. Koploper VAKO won in Vries met 4-1 van Blauw Geel’15.

Haren is derde, Blauw Geel’15 vierde, GEO achtste, GRC tiende en Oosterparkers is twaalfde en laatste.