Fietsersbond organiseert debatavond: “Willen we meer of minder gaan fietsen?”

nieuws
Foto: Andrzej Rembowski via Pixabay

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen vindt er aanstaande donderdag een Fietscafé Debatavond plaats. De avond wordt georganiseerd door Fietsersbond Groningen.

“Tijdens de komende verkiezingen valt er echt iets te kiezen”, vertelt voorzitter Wim Borghols. “Willen we meer of minder gaan fietsen? Tijdens de avond zullen verschillende partijen met elkaar in debat gaan. De deelnemers zullen zich eerst kort voor gaan stellen waarna ze hun partij-ambities benoemen op het gebied van de fiets. Daarna gaat men aan de hand van stellingen in debat met elkaar. Ook het publiek wordt hier bij betrokken. Qua stellingen moet je denken aan wat er nodig is om veel en veilig te kunnen fietsen, en welke keuzes er gemaakt moeten worden.”

Aan de avond zullen GroenLinks, CDA, ChristenUnie, PVV, Partij voor het Noorden, Partij voor de Dieren, Volt, PvdA, VVD, BBB en D66 deel gaan nemen. De avond vindt plaats in Wielercafé Spaak aan de Oude Boteringestraat 66. De zaal gaat donderdag open om 19.30 uur, en de avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Aan mensen die langs willen komen wordt gevraagd een mail te sturen naar dit adres.