De Zorg van de Toekomst 4-daagse; ”technologie wordt steeds belangrijker”

Technologie wordt steeds belangrijker in de zorg. De technologie blijft zich ontwikkelen waardoor er steeds meer mogelijk is. Daarom is er bij Cosis deze week de Zorg van de Toekomst 4-daagse georganiseerd. In deze 4-daagse worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor cliënten en zorgmedewerkers van Cosis. Op dinsdagmiddag werd er onder andere een zorgtechnologie-inspiratiesessie gegeven op de woonlocatie van Hoogkerk. 

”We moeten de technologie met beide handen aangrijpen,” vertelt Denise Kok, projectleider van de 4-daagse. Het tekort in de zorg is een groot probleem. Door meer gebruik te maken van zorgtechnologie kunnen bepaalde lasten ontnomen worden. ”De zorgtechnologie zou nooit de zorgmedewerkers kunnen vervangen maar door de technologie op een juiste manier in te zetten zal de kwaliteit van de zorg worden vergroot,” vertelt Kok.

Deze 4-daagse is een belangrijke week voor de cliënten. ”Ik merk als je nu zegt: jij gaat vanaf nu een robot krijgen, dan willen cliënten dat echt niet,” zegt Elske Zielman, teamcoördinator van Cosis Hoogkerk. ”Het is belangrijk dat cliënten geleidelijk kennis kunnen maken met de toekomstige technologie, daarom in zo’n inspiratiesessie erg belangrijk”.