Buurtcamping komende zomer op twee locaties in Stad

nieuws
Foto: Iris Duvekot

De Buurtcamping landt komende zomer op twee locaties in Groningen. Het gaat om een initiatief om verschillende ‘soorten’ buurtbewoners beter te leren kennen tijdens een ontspannen vakantie in de eigen buurt.

De Buurtcamping vindt plaats in de wijk Lewenborg en in Groningen Noord Oost. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op deze bijzondere manier. Dan wordt een park in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping, die bewoond wordt door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van zuigelingen tot senioren. Zo verbindt de Buurtcamping allerlei mensen met elkaar, juist in een tijd waarin men veelal langs elkaar heen leeft. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima.

De Buurtcamping zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Groningen Noord Oost die het leuk vinden om  een camping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt. Zij worden geholpen door professionals van de landelijke stichting, De Buurt. Die organiseert op donderdag 16 februari om 19.00 een online informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Informatie is te vinden op http://www.debuurtcamping.nl/campingbeheerder.