Automobiliste uit Stad is onder invloed en rijdt lantaarnpaal omver

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Een 39-jarige vrouw uit Stad heeft vrijdagavond bij een tankstation op de A7 een lantaarnpaal omver gereden. Uit onderzoek van de politie bleek dat ze onder invloed was. Dat meldt de politie op sociale media.

De aanrijding vond plaats rond 23.30 uur ter hoogte van het tankstation bij Niebert. Agenten kregen een melding binnen dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Op de locatie troffen ze de vrouw aan, die zichtbaar onder invloed was. Een blaastest pakte negatief uit, maar de speekseltest gaf wel een positieve uitslag. Daarop werd de vrouw aangehouden.

Op het politiebureau vertelde ze dat ze cocaïne en methadon had gebruikt. Ook bleek uit onderzoek dat haar rijbewijs geschorst was. Nadat er meerdere bekeuringen waren uitgedeeld kon ze het politiebureau weer verlaten. De auto raakte fors beschadigd en is door een bergingsbedrijf weggesleept.