Arriva: “Vanwege staking morgen minder treinen richting Delfzijl, Eemshaven en Leeuwarden”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De treinen tussen Groningen en Veendam, Winschoten en Weener zullen donderdag volgens dienstregeling rijden. Op alle andere trajecten die deel uitmaken van de Noordelijke Nevenlijnen kunnen vanwege stakingen treinen uitvallen. Dat meldt vervoersbedrijf Arriva.

De vakbonden hebben voor donderdag stakingen aangekondigd voor de treinvestiging van Arriva in Leeuwarden. “Dit betekent dat reizigers tussen Leeuwarden-Harlingen Haven, Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Eemshaven en Groningen-Delfzijl rekening moeten houden met de gevolgen van een staking, en waar mogelijk alternatief vervoer moeten regelen”, aldus Arriva.

Tussen Groningen-Veendam en Groningen-Winschoten rijden er wel treinen. Evenals tussen Groningen-Weener, waarbij ook de treinvervangende bus rijdt. De machinisten op deze baanvakken werken vanuit de vestiging Groningen. Voorts laat Arriva weten dat de bussen in Friesland ook zullen rijden.