Acht sporters en sportploeg krijgen sportpenning van gemeente

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Jenning de Boo, Melvin Twellaar, Ilse Kolkman, Ymkje Clevering, Marloes Oldenburg, Femke de Wit, Silke Folkertsma, Jorinde van Klinken en de damesploeg van de Noordelijke Wielervereniging Groningen kregen donderdagmiddag op het Stadhuis de sportpenning van de gemeente Groningen uitgereikt.

Wethouder Inge Jongman deelde de penningen donderdagmiddag uit aan de sporters, die werden geëerd omdat ze een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese of Wereldkampioenschappen, of omdat ze team kampioen zijn geworden in hun sport.

Naast de acht eerder genoemde sporters maakte de gemeente bekend dat ook roeister Anna Menke en hoogspringster Britt Weerman de sportpenning zullen ontvangen, maar zij zijn op dit moment niet in Nederland.

Met de penning wil de gemeente jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. “Ik ben trots op onze sporters”, aldus Jongman. “Met de uitreiking van deze sportpenningen vieren we de Groningse sport, want de basis voor deze mooie prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd.”

In het onderstaande overzicht is terug te vinden waarom de tien gedecoreerde sporters de prijs hebben gekregen: