Zwerfafval rapen en schuilplaatsen maken in Beijum om ‘zaadjes te planten’

nieuws
Werkdag 2022 - Foto: Landschapsbeheer Groningen

Ruim zeshonderd studenten van Noorderpoort trekken volgende week de natuurgebieden bij Kardinge en Beijum in. Met deze actie wil Landschapsbeheer Groningen ‘zaadjes planten’ bij de studenten over het belang van de natuur.

Onder leiding van boswachter Bart Zwiers en voorman Evert van Dijk van Landschapsbeheer Groningen gaat de groep takkenrillen maken in het Beijumerbos. Zo’n ril biedt nest-, voedsel- en schuilgelegenheid voor vogels, insecten, kleine zoogdieren, amfibieën en reptielen. De studenten trekken ook verder de wijk Beijum in om zwerfafval te rapen, samen met de milieudienst van de gemeente Groningen.

De dag is volgens Zwiers bedoeld om jongeren bewust te maken van het belang van de natuur in de omgeving: “We willen deze dag zaadjes planten bij de jongeren. Koester je omgeving en zet je in voor de natuur om je heen.”