Tiental GVAV pakt punt van koploper TVC’28, winst Forward

Foto Andor Heij. Doel.

GVAV Rapiditas pakte in de eerste klasse E van het zondagvoetbal met tien man knap een punt van koploper TVC’28. Forward boekte een klasse lager een zege en blijft bovenin meedraaien.

In Tubbergen stond de topper op het programma tussen koploper TVC’28 en GVAV Rapiditas, de nummer twee. Het werd 1-1. GVAV speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na rood voor Joel de Jong

GVAV kwam na zeven minuten op voorsprong toen Joren Bosch de bal in eigen doel werkte. Na 22 minuten viel de rode kaart na een overtreding van De Jong en TVC mocht een strafschop nemen. Die werd door Stefan Huiskes raak geschoten. GVAV werd door de gastheren uit Twente na rust onder druk gezet, zonder dat het heel veel kansen opleverde. Mart Groothuis was een kwartier voor tijd het dichtst bij een doelpunt, maar hij schoot op de Groninger paal.

GVAV zakte door de remise naar de derde plaats met 22 punten uit 12 wedstrijden. GRC was vrij en staat vijfde met 19 uit 12.

In de tweede klasse K won Forward de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Noordster met 0-1. Max van Schaik maakte de treffer. Forward staat achter Valthermond en WKE-16 derde met 22 uit 12.

Helpman won zaterdagavond al met 2-1 van Stadspark. Helpman is vijfde en Stadspark negende.

In 3C kwam van de Groninger ploegen alleen Groninger Boys in actie. In en tegen Westerwolde werd het 1-1. Groninger Boys is zevende met 19 uit 11. FC Lewenborg staat riant aan kop in deze klasse gevolgd door Engelbert.