Stadjers blijven in voorarrest voor woningoverval aan De Kaai

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

De drie mannen uit Groningen die eind september werden aangehouden voor een gewelddadige woningoverval aan De Kaai in Groningen, blijven voorlopig achter slot en grendel.

Volgens RTV Noord bepaalde de rechtbank in Groningen dit donderdagochtend, tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen de drie verdachten (24,37 en 25 jaar) uit Stad.

De drie mannen worden ervan verdacht dat ze in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september een woningoverval hebben gepleegd aan De Kaai. De politie kwam de overvallers op het spoor, nadat een man zich rond 04.00 uur op de bewust vrijdagochtend meldde bij de politielocatie aan Sontweg in Groningen, met het verhaal dat hij even daarvoor ontsnapt was uit zijn huis. De man werd in zijn huis vastgehouden en beroofd door drie mannen. Volgens het OM werd daarbij een mes op de keel van het slachtoffer gehouden, werd zijn neus dichtgeknepen en werd er met een vork op zijn borst gekrast. De man kon zich na de overval bevrijden van zijn gijzelaars en wist het politiegebouw aan de Sontweg te bereiken. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd behandeld in een ziekenhuis.

De drie mannen hadden ook de auto van het slachtoffer meegenomen. Agenten in de regio gingen direct op zoek en troffen het voertuig aan bij Bedum. Toen de verdachten de politieauto zagen, gingen ze direct er vandoor. Na een achtervolging crashte de auto bij de Netlaan in Winsum. Eén verdachte werd direct bij de auto aangehouden, de twee anderen sloegen op de vlucht. Met behulp van warmtebeelden en de inzet van een politiehond konden agenten het tweetal in nabijgelegen bosjes aanhouden.

Na onderzoek van het OM werd de jongste van de drie verdachten ook gelinkt aan de overval op de Aldi aan de Prunusstraat, die bijna drie weken voor de woningoverval plaatsvond. De rechtbank zal de zaak tegen de drie verdachten later dit jaar inhoudelijk behandelen.