Drie woningovervallers uit Stad aangehouden in Winsum na wilde achtervolging

nieuws
Foto via Politie.nl

Na een wilde achtervolging door Bedum en Winsum heeft de politie vrijdagochtend drie mannen (33, 37 en 25 jaar) uit Groningen aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht dat ze, in de nacht van donderdag op vrijdag, een woningoverval hebben gepleegd aan De Kaai.

Vrijdagochtend rond 04.00 uur meldde zich een man bij de politielocatie aan Sontweg in Groningen, met het verhaal dat hij even daarvoor ontsnapt was uit zijn huis aan De Kaai. Volgens het Politieteam Ommelanden-Noord stelde de man dat hij in zijn huis werd vastgehouden en beroofd door drie mannen. De man kon zich bevrijden van zijn gijzelaars en wist het politiegebouw aan de Sontweg te bereiken.

Het slachtoffer raakte lichtgewond tijdens de beroving in zijn woning. Ambulancepersoneel bracht de bewoner voor behandeling naar een ziekenhuis.

De drie mannen hadden ook de auto van het slachtoffer meegenomen. Agenten in de regio gingen direct op zoek en troffen het voertuig aan bij Bedum. Toen de verdachten de politieauto zagen, gingen ze direct er vandoor. Na een achtervolging crashte de auto bij de Netlaan in Winsum. Eén verdachte werd direct bij de auto aangehouden, de twee anderen sloegen op de vlucht. Met behulp van warmtebeelden en de inzet van een politiehond konden agenten het tweetal in nabijgelegen bosjes aanhouden.

Deel dit artikel: