Aanrijding tussen trein en tractor, rest van de dag geen treinen richting Zwolle

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle hebben zaterdagavond te maken gehad met vertraging. Door een aanrijding was er geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Zwolle.

De aanrijding vond plaats rond 20.30 uur. Op de spoorwegovergang Gemeenteweg in Staphorst kwam een trein in botsing met een tractor. Niemand raakte gewond, wel raakte het landbouwvoertuig fors beschadigd. Volgens een politiewoordvoerder was de trekker met pech stil komen te staan op de overweg. De bestuurder kon tijdig uitstappen. De passagiers in de trein werden na het ongeluk in veiligheid gebracht met behulp van een evacuatietrein.

Spoorbeheerder ProRail legde het treinverkeer tussen Meppel en Zwolle stil. De NS zette zeer beperkt bussen in. Rond 02.00 uur werd het baanvak vrijgegeven. De treinen rijden op zondag volgens de reguliere dienstregeling.