Qbuzz adviseert om donderdag en vrijdag niet met de bus te reizen, treinen Arriva rijden donderdag wel

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De treinen van vervoersbedrijf Arriva in het Noorden van het land rijden op donderdag volgens de dienstregeling. Qbuzz geeft voor donderdag en vrijdag een negatief reisadvies.

Voor zowel donderdag als vrijdag zijn er stakingen aangekondigd in het openbaar vervoer omdat werkgevers het met de vakbonden niet eens kunnen worden over een nieuwe cao. Arriva: “Op donderdag rijden de Arriva-treinen in Noord- en Oost-Nederland volgens dienstregeling. Voor vrijdag zijn er stakingen aangekondigd door de vakbonden. Voor deze dag adviseren wij onze reizigers om rekening te houden met deze staking en waar mogelijk alternatief vervoer te regelen. We weten pas op de dag zelf wat er wel en niet rijdt. Helaas kunnen we daarom op voorhand niet zeggen wat de gevolgen zijn.”

Volgens Arriva moeten busreizigers in Friesland en Lelystad zowel op donderdag als vrijdag rekening houden met hinder. “Mocht je morgen en vrijdag op pad moeten, dan is ons advies om kort voor vertrek onze reisplanner te controleren.” Vervoersbedrijf Qbuzz geeft voor zowel donderdag als vrijdag een negatief reisadvies en adviseert reizigers om ander vervoer te zoeken of om de reis uit te stellen.