Politie zoekt getuigen van mislukte, maar gewelddadige straatroof aan Sabangplein

nieuws
Foto via Politie.nl

Twee mannen hebben zondagavond geprobeerd om een man te beroven van zijn tas op het Sabangplein. Daarbij gingen de straatrovers hardhandig te werk en de politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden van het incident.

Volgens de politie liepen de twee slachtoffers, een man en een vrouw, rond 22:05 uur op het Sabangplein richting hun woning. De man werd vervolgens vanuit het niets van achteren aangevallen door één van de daders. Deze werkte het slachtoffer tegen de grond en dreigde met een steekwapen. De andere dader probeerde er op dat moment met de tas van het mannelijke slachtoffer vandoor te gaan. Tevergeefs, want de daders vluchtten zonder buit. Het incident leverde een heftige gebeurtenis op voor beide slachtoffers, zo stelt de politie.

Volgens de politie gaat het om twee mannen van ongeveer 20 jaar oud. Eén van de verdachten is ongeveer 1.75 meter lang, met een licht getinte huidskleur. Hij was donker gekleed met een lange pufferjas, handschoenen en schoenen. Ook droeg hij een trui met de capuchon op. De tweede verdachte was langer (ongeveer 1.85 meter) en had een snorretje. Ook hij was volledig in het donker gekleed met een pufferjas, donkere schoenen en handschoenen. Deze man droeg een masker dat een deel van zijn gezicht bedekte. Op de linkermouw van zijn jas stonden witte strepen en/of letters.

Mensen die zondagavond rond 22:00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Sabangplein, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan ook als je één of beide verdachten herkent door het bovenstaande signalement, of andere informatie hebt die belangrijk kan zijn bij het vinden van de overvallers. Contact opnemen met de politie kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden (bijvoorbeeld van een deurbelcamera) uit de omgeving van het Sabangplein zijn welkom. Die kunnen worden geüpload via dit tipformulier.