Ondanks droomstart verlies voor VVG; ON wint, PKC’83 verliest, Gorecht pakt punt

sport
Foto Martijn Minnema: VV Groningen - Broekster Boys

In de Eerste Klasse F leek VV Groningen op weg naar de tweede seizoenszege maar ondanks een superstart ging het toch weer mis. Oranje Nassau won nipt bij Winsum. Gorecht pakte een punt en PKC’83 verloor, beide tegen een hooggeklasseerde tegenstander.

VV Groningen won dit seizoen pas één keer en strijd tegen degradatie. Vanmiddag kwam de nummer zes, Broekster Boys, op bezoek. VVG kende een droomstart, na dik tien minuten stond het door twee treffers van Sem Folkerts al op een 2-0 voorsprong. In de 8′ minuut schoot Folkerts op aangeven van Robin van der Tuin de 1-0 binnen, drie minuten later viel de bal voor zijn voeten en schoot hij van dichtbij de 2-0 binnen.

Broekster Boys bleek niet onder de indruk en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. VVG ontsnapte een paar keer maar na een inschattingsfout van keeper Melvin Buurlage was het raak voor de Friezen. Buurlage kwam in de 28’minuut zijn doel uit om een hoge bal te onderscheppen maar was veel te laat waardoor Jos Regnerus de 2-1 binnen kon koppen.

Zeven minuten later ontsnapte VVG aan de 2-2 toen Broekster Boys van dichtbij de onderkant lat raakte en kort daarna nog een 100% kans liet liggen. Omdat VVG de mogelijkheden die het kreeg ook niet wist te benutten ging het met een 2-1 voorsprong rusten.

Kort na rust ging het echter al snel mis. Buurlage schatte een situatie opnieuw slecht in, kwam weer te laat en moest zijn fout met een overtreding herstellen, penalty. Jan Tijtsma schoot raak, 2-2 in de 50′ minuut.

Daarna was Broekster Boys de betere. VVG was erg onrustig en hield de bal te weinig in de ploeg. Halverwege de tweede helft ging het in korte tijd twee keer mis voor VVG. Buurlage schatte in de 67′ minuut een verre bal wederom verkeerd in, Jan Tijtsma was eerder en zag zijn diagonale lob bij de tweede paal wat gelukkig via de binnenkant paal binnenvallen.

Vijf minuten later profiteerde Tijtsma van een slippertje van Danny Harms en schoot de 2-4 binnen, zijn derde. Goed voorbeeld doet volgen, weer twee minuten later maakte ook Sem Folkerts zijn derde, hij kopte van dichtbij de 3-4 binnen.

Daarop volgde de beste fase van VVG. Met Danny Harms als target man lukte het VVG gevaar te stichten en was het enkele keren dichtbij. Het dichtst bij de 4-4 kwam het in de 87′ minuut, maar de binnenkant paal redde Broekster Boys. In blessuretijd kreeg Danny Harms nog rood na een overtreding van achteren. VVG zakt naar de voorlaatste plaats en staat nu op één van de 3 rechtstreekse degradatieplekken.

Oranje Nassau deed goede zaken in de titelstrijd. Uit bij Winsum werd een zwaarbevochten 0-1 zege geboekt. Thomas Careman schoot 10 minuten na rust op aangeven van Bernard Suffner de enige treffer binnen. Kansen waren schaars in Winsum.

ON blijft tweede want koploper Pelikaan S versloeg PKC’83 met 2-1. PKC’83 nam tien minuten voor rust via Kay Bootsma nog wel de leiding. Kort voor rust zette Omar Kavak Pelikaan S weer naast PKC’83. In de slotfase pakte de koploper alsnog de winst. PKC’83 blijft zesde.

Gorecht pakte kort voor tijd thuis tegen nummer drie Blauw Wit’34 een punt en steeg daarmee een plek op de ranglijst en staat op doelsaldo net boven de rechtstreekse degradatieplekken.

Floris Boonstra zette de gasten na een kwartier op een 0-1 voorsprong. 25 minuten na rust kreeg Wiebe Bakker rood en moest Blauw Wit’34 verder met 10 man. Kort daarna zette Hein van Marrum Gorecht op 1-1.  Met een man minder nam Blauw Wit echter toch weer de leiding. Nadat Kevin Wilpstra kort voor tijd met rood weggestuurd werd pakte Gorecht in de abslolute slotfase tegen negen overgebleven Friezen dankzij Thijs Hekman alsnog een punt, 2-2.