ON gelijk in topper, PKC’83 verslaat Gorecht, VVG verliest kelderduel

sport
Foto Martijn Minnema: De topper in 1F tussen Oranje Nassau en Pelikaan S eindigde onbeslist

In de eerste Klasse F van het zaterdagvoetbal eindigde de topper tussen Oranje Nassau en Pelikaan S onbeslist. PKC’83 won thuis van Gorecht en VV Groningen zakte verder op de ranglijst door bij hekkensluiter ’t Fean’58 te verliezen.


Oranje Nassau-Pelikaan S (1-0) 1-1
Oranje Nassau
won zijn laatste zeven wedstrijden allemaal en stond daarmee tweede, op één punt van de nog ongeslagen koploper en tegenstander van vanmiddag Pelikaan S. Daarin kwam geen verandering, de topper eindigde in 1-1.
Hoewel beide teams de aanval zochten waren de kansen schaars. Beide clubs deden niks voor elkaar onder waarmee een gelijkspel de verhoudingen goed weergaf. ON nam na 28 minuten de leiding, nadat twee ON’ers de bal niet binnen kregen werkte Tim Deelen de bal over de lijn, 1-0. Op het uur kwam Pelikaan S op gelijke hoogte. Een indraaiende vrije trap van Omar Kavak viel in de verre hoek binnen. Grootste kans in het vervolg was voor Pelikaan S. Vijf minuten na de 1-1 speelde Ifeayi Gorissen zich vrij maar vond in ON doelman Jelle Bouma een sta in de weg. In de slotfase zette ON nog aan, kreeg een paar mogelijkheden, waarna Pelikaan S voor het laatste gevaar zorgde met vier hoekschoppen op rij. Gescoord werd er niet meer waardoor de verhoudingen bovenin de ranglijst ongewijzigd blijven.

PKC’83-Gorecht (2-0) 3-1
PKC’83 lijkt het seizoen zorgeloos uit te kunnen gaan spelen. De nummer zes versloeg Gorecht met 3-1. Gorecht zakt naar plaats 12 en moet zich serieus zorgen maken om klassenbehoud.  PKC’83 legde de basis voor de zege in het eerste deel van de wedstrijd. Daarin nam het via Kevin Bakels (11′) en Kay Bootsma (24′)  een 2-0 voorsprong.
Iets na het uur bracht Michiel Koopman namens Gorecht de spanning terug. Rob Schokker besliste het duel kort voor tijd met de 3-1.

’t Fean’58VV Groningen (0-0) 2-0
VV Groningen had met hekkensluiter ’t Fean’58 een ideale tegenstander om zichzelf enigszins uit de degradatiezone te spelen. Beide teams wonnen pas één keer maar doordat VVG ook nog 6x gelijkspeelde begon het met vijf punten voorsprong. Daarvan resteren nog maar twee, VVG ging in Surhuisterveen met 2-0 onderuit. Het bleef lang 0-0 maar in de laatste tien minuten sloeg ’t Fean’58 kort achter elkaar twee keer toe en won met 2-0. VVG zakte naar plek 11 en heeft nu nog maar 2 punten meer dan hekkensluiter ’t Fean’58. De achterstand op de veilige negende plek is twee punten. Dat geldt ook voor het in punten gelijk met VVG staande Gorecht. Nummers 10 en 11 spelen nacompetitie, de onderste drie degraderen rechtstreeks.