Lefier gaat balkons in Paddepoel komend voorjaar herstellen

nieuws

Woningcorporatie Lefier gaat de gestutte balkons van portiekflats aan de Orionlaan, de Draakstraat, de Ossehoederstraat, de Hagedisstraat en Noorderkroonstraat in Paddepoel komend voorjaar herstellen.

Dat laat de woningcorporatie weten, nadat bewoners afgelopen maandag met spandoeken protesteerden tegen Lefier over de lange duur van het herstel. De herstelwerkzaamheden verschillen per balkon, aldus Lefier. Daarom worden er de komende tijd eerst monsters genomen van de balkons om te bekijken welke werkzaamheden nodig zijn om deze te herstellen. Deze werkzaamheden gaan komend voorjaar plaatsvinden, zodat de balkons weer zonder stutten te gebruiken zijn. Daarnaast krijgen de entrees van de portieken een opfrisbeurt. Er komen onder andere nieuwe voordeuren.

“We begrijpen dat het voor bewoners heel vervelend is dat ze hun balkon niet kunnen gebruiken zoals ze gewend waren”, schrijft Lefier. “En we betreuren het dat het zo lang duurt. Bewoners kunnen hun balkon in de tussentijd wel veilig gebruiken. Het balkon wordt goed ondersteund door de stutten.” Volgens Lefier wilde de corporatie eigenlijk wachten met het herstel van de balkons totdat duidelijk was of de werkzaamheden aan konden sluiten bij de aanleg van het Warmtenet.  “Maar dan zou het herstel van de balkons nog langer duren. Omdat dit niet langer kan wachten, voeren we dit nu eerst uit.”