Paddepoelsters hangen spandoeken aan balkons: “Ons balkon valt straks op de grond maar dat roest Lefier”

nieuws
Foto: ingezonden

Bewoners van de portiekflats in Paddepoel-Zuid hebben dit weekend spandoeken gemaakt en opgehangen aan hun balkons. Met de spandoeken willen de bewoners woningcorporatie Lefier aansporen om aan de slag te gaan.

Het gaat om bewoners van portiekflats aan de Orionlaan, Draakstraat, Ossehoederstraat, Hagedisstraat en Noorderkroonstraat. Zij wachten al jaren op de reparatie van hun balkons, die gestut staan. Ook moet er qua renovatie het nodige gebeuren. De flats zijn gebouwd in de jaren zestig en verkeren in slechte staat. De bewoners zijn het zat en willen dat Lefier in actie komt. “We betalen maandelijks netjes onze huur. Het is absurd dat we al twee jaren tegen stutpalen aankijken. Daarbij vrezen we voor de veiligheid”, aldus bewoner Marcel Blaauw.

De bewoners worden in hun actie gesteund door de SP. Fractievoorzitter Jimmy Dijk van de partij: “De noodzaak voor renovatie is helder en de huurders willen het heel graag. Daarnaast hebben corporaties met het afschaffen van de verhuurdersheffing weer meer geld te besteden.” De partij vindt dat er in de wijkvernieuwingsplannen voorrang gegeven moet worden aan buurten zoals Paddepoel-Zuid.

Verslaggeefster Jolien Wennekers bezocht onlangs de wijk en maakte een reportage: