Kinderen kunnen Junior Energiecoach worden bij spel: “Op lampenjacht en stekkerexpeditie”

nieuws
Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Kinderen kunnen de komende periode meespelen in een spel waarbij ze Junior Energiecoach kunnen worden. Het spel is een initiatief van de gemeente Groningen.

Gezinnen uit de gemeente, met kinderen in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar oud, kunnen meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen hoe en waar ze energie kunnen besparen. Vijf weken lang gaat televisieheld Varkentje Rund als Junior Energiecoach met gezinnen op ontdekkingsreis. Zo gaat men op lampenjacht en op stekkerexpeditie. Elke week komt Varkentje Rund met een nieuw filmpje met nieuwe challenges. Kinderen worden op deze manier echte Junior Energiecoaches.

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Energie: “Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten. Hierdoor neemt de bewustwording toe. Zo leren ze van alles over lampen, of ramen dubbelglas hebben of niet, de temperatuur van de verwarming en hoe lang iedereen in huis nu doucht, en dat korter douchen veel water én energie scheelt.” De gemeente laat weten dat meespelen gratis is. Aanmelden kan op deze website. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 januari, het spel start vervolgens op 3 februari.