Grootschalige ongeregeldheden bij jaarwisseling uitgebleven

nieuws
Foto: CC BY 1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13611

Grootschalige ongeregeldheden zijn de afgelopen nacht uitgebleven. Dat meldt de politie. Toch waren er veel meldingen over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Eén politieagent raakte gewond door vuurwerk.

In Groningen werd rond half drie de ME kortstondig ingezet aan de Voermanstraat in Paddepoel. Het was daar onrustig met straatbrandjes en jeugd die zich vervelend gedroeg. De ME heeft een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Daarna was het rustig en konden de brandjes worden geblust. Om drie uur moest de ME ook optreden op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat in Vinkhuizen. Ook hier was het onrustig en er was brand op straat.  Na inzet van de ME was het rustig en kon de brand worden geblust. Op het Jozef Israëlsplein in de Schildersbuurt nam een politieagent vlak voor twaalf uur poolshoogte bij een kleine brand. Hij raakte gewond door vuurwerk; de politie doet daar onderzoek naar. Om kwart voor twee is de brand op het Jozef Israëlsplein geblust onder begeleiding van de politie.

De komende periode is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken nog verdachten worden aangehouden.