Gery Veldhuis vertrekt als politiechef Noord-Nederland en gaat verder als agent op straat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Gery Veldhuis stopt als politiechef Noord-Nederland. In zijn laatste jaar voor zijn pensionering kiest hij er voor om als agent de straat op te gaan. Dat heeft de politie dit weekend bekend gemaakt.

Het terugtreden als politiechef van de eenheid Noord-Nederland gebeurt op eigen verzoek. In het laatste jaar voor zijn pensioen gaat hij zich bezighouden met een landelijk project, gericht op het vakbekwaam maken van nieuwe collega’s in het vakgebied van de opsporing. Daarnaast zal hij op straat diensten meedraaien in de verschillende basisteams in Fryslân, Groningen en Drenthe.

Henk van Essen: “We zullen zijn nuchterheid in het korpsmanagementteam missen”
Henk van Essen is korpschef bij de politie: “Het tekent de persoon van Gery Veldhuis dat hij zijn omvangrijke loopbaan van meer dan veertig jaar binnen de politie op deze wijze zal afsluiten: betrokken bij het (opsporings)vak en dicht bij de collega’s op straat. Ook het feit dat hij afziet van een afscheidsreceptie en zijn argumentatie hiervoor is tekenend voor Gery. Namens de korpsleiding wil ik hem hartelijk danken voor zijn inzet de afgelopen jaren, zowel als politiechef van de eenheid Limburg als Noord Nederland. In het korpsmanagementteam zullen wij zijn nuchterheid missen. Ik wens hem succes maar ook veel arbeidsplezier in zijn laatste jaar bij het korps.”

Gery Veldhuis
Veldhuis zijn politiecarrière begon in 1981 in Apeldoorn als afdelingschef bij de gemeentepolitie. Via de Enschede politie belandde hij in 1993 als adjunct districtschef bij het regiokorps Twente. Na gewerkt te hebben bij de Nederlandse Politie Academie en het Instituut voor Criminaliteitsbeheersing en Recherchekunde, werd hij plaatsvervangend korpschef in Drenthe. In 2008 werd hij benoemd tot korpschef Limburg-Zuid. Sinds 1 januari 2018 is hij politiechef Noord-Nederland waarbij hij toen het stokje overnam van Oscar Dros. Wie Veldhuis op gaat volgen als korpschef is op dit moment nog onbekend. Voorlopig zullen zijn taken waargenomen worden door plaatsvervangend politiechef Joop de Schepper.