Fietsersbond vraagt aandacht voor verkeerssituatie Paterswoldseweg: “Beetje Belgisch”

De afdeling van Fietsersbond Groningen vraagt aandacht voor de verkeerssituatie op de Paterswoldseweg bij de Piccardthofplas. Volgens voorzitter Wim Borghols is het wachten op ongelukken.

Het gaat om de bocht tussen de wijk Corpus den Hoorn en Eelderwolde. “Kennelijk is er weer eens een auto uit de bocht gevlogen op deze locatie”, meldt Borghols, waarbij hij verwijst naar een foto (zie inzet) waarbij er bandensporen in de berm te zien zijn. “Ik vrees de dag dat dit een keer gebeurt als er iemand langs fietst.” Om de situatie aan te pakken lijkt het Borghols verstandig om een normale middenberm in de weg aan te brengen, waardoor de rijbanen duidelijker van elkaar gescheiden worden.

De fractie van D66 in de gemeenteraad heeft laten weten naar de situatie te zullen kijken. De partij omschrijft de situatie als een ‘rare weg’, waarbij je zoiets eigenlijk maar zelden in Nederland ziet: “Het lijkt een beetje Belgisch.”