Grote politiemacht op Hoofdstation, FC-supporters richten vernielingen aan in trein

nieuws
Een grote politiemacht verzamelde zich aan het einde van de avond op het Hoofdstation. Foto: Renzo Mol

Supporters van FC Groningen zijn zondagavond op het Hoofdstation opgevangen door een grote politiemacht. Eerder op de avond had de groep vernielingen aangericht in een trein tussen Utrecht en Zwolle.

Halverwege de avond moest de politie in Zwolle al in actie komen. Rond 21.00 uur arriveerde een grote politiemacht op het station in de Hanzestad. Een politiewoordvoerder vertelt aan De Stentor dat het gaat om ongeveer tweehonderd Groningse voetbalsupporters die in een trein zaten die vanuit Utrecht was vertrokken. Onderweg zou de groep meerdere vernielingen hebben aangericht in de trein. Omdat de supporters in beschonken toestand verkeerden, en er op station Zwolle overgestapt moest worden, besloot de politie om dit overstappen onder begeleiding te laten gebeuren.

Hoofdstation
Het overstappen verliep zonder problemen. Een aantal agenten is op de trein meegegaan om de supporters veilig in Groningen af te leveren. Toen de trein Groningen naderde arriveerde ook een grote politiemacht op het Hoofdstation. Fotografen melden dat er veel politievoertuigen voor het station staan. De agenten hebben de supporters begeleid naar gereedstaande bussen. Niemand is aangehouden.

Excelsior
De supporters waren eerder op de dag aanwezig geweest bij de voetbalwedstrijd Excelsior – FC Groningen. De Groningers verloren deze wedstrijd met 1 – 0.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl