Enexis investeert dit jaar 45 procent meer in Gronings energienetwerk

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

Energienetbeheerder Enexis gaat dit jaar ruim 268 miljoen euro investeren in het gas- en elektriciteitsnetwerk in Groningen. Dat blijkt uit het jaarplan van Enexis. De netbeheerder schroeft haar investering in de provincie met bijna 45 procent op.

De grote investering van Enexis richt zich met name op het elektriciteitsnetwerk. Enexis vervangt of verzwaart vier transportverdeelstations (in plaats van de twee van vorig jaar) en er wordt twintig kilometer meer stroomkabel vervangen in 2023. Nieuw is het aanpassen van 202 netstations, die klachten in de stroomvoorziening moeten voorkomen.

In totaal investeert Enexis 1,34 miljard in het Nederlandse stroomnet. Vorig jaar investeerde de netbeheerder voor het eerst meer dan een miljard euro (1,04 miljard) in het gas- en elektriciteitsnetwerk. Daar gooit Enexis dit jaar dus nog ééns zo’n driehonderd miljoen bij op.