Eindelijk weer een volwaardig IFFR filmfestival in Groningen

nieuws

Vanaf woensdag 1 februari presenteert Forum Groningen voor het eerst sinds 2020 weer het International Film Festival Rotterdam.

IFFR in Groningen betekent vijf dagen lang, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat meer dan 50 van de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar. Het gaat onder meer om ‘The Whale’ van Darren Aronofsky en om ‘Munch’ , over de schilder Edvard Munch.

Binnen het programma wordt een aantal thema’s uitgelicht. Zo is er een sectie voor jong en opkomend filmtalent en voor nieuw werk van gevestigde filmmakers. Bovendien zijn bij een flink aantal films de regisseurs aanwezig voor een Q&A na afloop van de films, of als gast bij een van de gratis talkshows. Onder hen zijn Aaron Rokus, regisseur van de Nederlandse openingsfilm ‘Goodbye Stranger’, Nafiss Nia, regisseur van ‘Die Middag’ en Romy van Heugten, regisseur van ‘Camouflage’.

Kaarten voor alle films van IFFR in Groningen zijn vanaf woensdag 25 januari 9.00 uur verkrijgbaar via http://forum.nl/iffr. Daar kunnen belangstellenden ook informatie vinden over het programma.