Dossier Kattenbrug kan nog niet gesloten worden: “Mogelijk nog wat losse draadjes”

nieuws
Eerste bus over Kattenbrug. © Fotografie Rieks Oijnhausen ©

Het dossier rond de Kattenbrug kan nog niet gesloten worden. Dat bleek dinsdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State. Verschillende media berichten daar over.

De Kattenbrug werd in februari 2022 geopend. Aanvankelijk had de bouw van de brug, die bedoeld is om het openbaar vervoer van de binnenstad te verplaatsen naar de Diepenring, veel eerder moeten beginnen. Jurist en galeriehouder Kors van Bladeren, die omwonende is van de brug, schrikt als hij in 2018 de plannen onder ogen krijgt en gaat in beroep. De bezwaarprocedures die hij aanspant leiden in mei 2021 tot een bouwstop. Er is dan twijfel ontstaan of het bestemmingsplan de bouw wel toelaat. De gemeente komt uiteindelijk met een reparatiebesluit waarmee de brug in ieder geval afgebouwd kon worden.

Tijdens de zitting dinsdag liet de rechter weten dat er mogelijk toch nog wat losse draadjes aan de gerepareerde vergunning hangen. De advocaat, die de gemeente vertegenwoordigt, verwacht dat met een aanvullend reparatiebesluit alles gladgestreken kan worden. Van Bladeren denkt er anders over. Hij vindt dat het vergunningstraject rommelig is verlopen. Ook vindt hij dat de brug niet past op de huidige locatie. Daarnaast is hij bang voor meer schade aan zijn pand vanwege het toegenomen busverkeer. De rechter liet weten nog eens goed naar de vergunning en de bezwaren te zullen kijken. Binnen enkele weken doet hij uitspraak.