“Dinsdag rustig en grijs, komend weekend regen en veel wind”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De zon komt de komende dagen maar weinig tevoorschijn. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we komend weekend te maken met regen en veel wind.

“Dinsdag is het rustig en grijs. Het blijft droog en het wordt 3 graden bij een zwakke oostenwind, windkracht 2”, vertelt Kamphuis. “In de nacht van dinsdag op woensdag minimumtemperaturen rond het vriespunt. Woensdag is het waterkoud bij 2 graden en verloopt de dag wederom grijs. Overdag is het droog en in de avond volgt regen, voorafgegaan door wat smeltende sneeuw. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3. In de nacht naar donderdag oplopende temperaturen tot 5 graden.”

“Donderdag is het zachter bij 7 graden en is de zon terug. Op een enkel buitje na, blijft het droog en de noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In de nacht naar vrijdag opklaringen en lichte vorst. Vrijdag is het droog en met geregeld zon wordt het 3 of 4 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het 1 of 2 graden. Het weekend geeft overwegend bewolkt weer. Vaak is het droog, maar soms valt er wat lichte regen of een bui. Het wordt overdag 6 of 7 graden. Vooral zondag staat er veel wind uit het zuidwesten, windkracht 5 tot 6.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.