Dankzij tip kan politie verder met onderzoek naar pinpasfraudeurs

nieuws
Foto via Politie.nl

Dankzij een tip die binnen is gekomen na een uitzending van Opsporing Verzocht, kan de politie verder met het onderzoek naar pinpasfraudeurs die afgelopen zomer hun slag sloegen in Stad.

Op 14 augustus maakten een man en een vrouw een aanzienlijk geldbedrag buit door middel van een babbeltruc en bankhelpdeskfraude. Een slachtoffer werd opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker met de mededeling dat de bankrekening van de vrouw was gehackt. De fraudeur aan de telefoon wist het vertrouwen te winnen waarna het slachtoffer bevestigde dat ze onlangs nog geld had gepind. Er werd gevraagd om dit grote contante geldbedrag, samen met pinpas en -code af te staan aan een koerier.

Met het geld en de pas werd later op de dag een grote aankoop gedaan bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg. In de avonduren werd er gepind bij een automaat van Geldmaat. In november werden er al herkenbare beelden van de man en vrouw online gedeeld. Deze beelden werden dinsdag uitgezonden op televisie. “Na de uitzending is er een tip binnengekomen”, vertelt de politie. “Met deze tip kunnen we verder in ons onderzoek. Daarom hebben we de beelden van de vrouwelijke verdachte offline gehaald. We zijn nog wel op zoek naar de mannelijke verdachte. Weet je wie hij is? Neem dan contact met ons op, via telefoonnummer 0800 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.”