D66: ‘Provincie heeft geen stikstofvergunningen van veehouderijen’

nieuws
Foto: Ingmar Vos - ingmarvosfotografie.nl

De Statenfractie van D66 in Groningen maakt zich zorgen over het ontbreken van overzicht over alle stikstof- en natuurvergunningen in de provincie Groningen. Daarmee mist de provincie het overzicht over de problematiek rond natuurgebieden.

De NOS publiceerde maandag de resultaten van een onderzoek, waaruit blijkt dat provincies weinig tot geen zicht hebben op duizenden stikstofvergunningen van veehouderijen. D66 wil daarom zo snel mogelijk overzicht en inzicht van het provinciebestuur over de vergunningen die in Groningen zijn afgegeven.

Het ontbreken van gegevens bij de provincie zou ervoor kunnen zorgen dat, als er beleid gemaakt moet worden om de stikstofproblemen op te lossen, ineens blijkt dat veel meer stikstof wordt uitgestoten dan in eerste instantie berekend. Dit omdat het zou kunnen zijn dat sommige bedrijven helemaal geen meer hebben, omdat ze hun uitstootrechten hebben verkocht aan een andere partij die vervolgens wel stikstof uitstoot.