Brandweer opnieuw in actie voor vergeten oven

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Zaagmuldersweg heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

De melding van de brand kwam rond 18.45 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar het adres werden gestuurd. “Het incident is eigenlijk een kopie van eerder vandaag aan de Asingastraat“, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Bewoners die op de bovenste verdieping van de portiekflat wonen maakten melding van rookontwikkeling. Omdat onbekend was of er mensen aanwezig waren in de desbetreffende woning waar de rook vandaan kwam hebben we uit voorzorg ‘middelbrand’ gemaakt, waarop ook een tweede tankautospuit werd opgeroepen.”

Kuijer: “De brand hadden we snel onder controle. Het bleek te gaan om bakpapier in een oven, waarbij de oven nog aan stond, terwijl de bewoners niet meer aanwezig waren. Wij hebben de situatie onder controle gebracht. Omdat er rook vrij kwam hebben we de desbetreffende woning geventileerd.” Vanwege de brand was de Zaagmuldersweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl