Bewoners Palembangstraat protesteren met spandoek om Lefier in actie te laten komen

nieuws
Foto: ingezonden / eigen foto

Bewoners van de Palembangstraat in de Indische Buurt hebben een spandoek in hun straat opgehangen waarmee zij woningcorporatie Lefier oproepen om in actie te komen.

Het spandoek is gemaakt samen met medewerkers van de SP. Op het spandoek staat de tekst: ‘Red de Palembangstraat’. Bij het ophangen van het spandoek droegen de bewoners een ludiek T-shirt met daarop eenzelfde tekst. Met de actie willen de bewoners Lefier duidelijk maken dat er op korte termijn gestart moet worden met het isoleren van de woningen. Ook is groot onderhoud nodig.

“Het is van de zotte dat een corporatie zo met haar huurders omgaat”
“We willen dat voor de volgende winter onze woningen groot onderhoud hebben gekregen, inclusief goede isolatie. En eigenlijk het liefst voor de zomer nog”, aldus bewoner Gerard Zuidema. SP-woordvoerder Jaap Dijk: “Het is van de zotte dat een woningcorporatie zo met haar huurders omgaat. Het is tijd dat huurders die betalen ook het beleid van de corporatie gaan bepalen.”

“Problemen gaan we ook aankaarten in de gemeenteraad”
Het is niet voor het eerst dat de bewoners in deze straat op de barricaden klimmen. Eerder voerden zij ook al acties bij Lefier, maar de corporatie kwam hen toen onvoldoende tegemoet. Dijk: “Wij stoppen niet totdat de problemen van de huurders verholpen zijn. Nu richten we onze pijlen op Lefier. Binnenkort kaarten we de problemen van huurders in de Indische Buurt ook in de gemeenteraad aan.”

Verslaggever Daniëlle Rademaker maakte in november een reportage over de situatie in de Palembangstraat: