Alle nieuwkomers FC Groningen speelgerechtigd tegen Heerenveen

sport
Foto Wouter Holsappel

De nieuwelingen bij FC Groningen, de middenvelders Johan Hove en Aimar Sher en verdediger Mads Bech Sørensen zijn speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Heerenveen aanstaande zondag.

Volgens trainer Dennis van der Ree kan Sørensen een hele wedstrijd aan en Hove en Sher een groot deel van een wedstrijd.

Damil Dankerlui en Joey Pelupessy zijn ziek geweest en zijn vraagtekens. Thom van Bergen is ook een vraagteken vanwege een lichte blessure. Daleho Irandust heeft de groepstraining hervat, maar kan nog geen hele wedstrijd spelen.

Er zijn geen FC Groningen supporters aanwezig. Normaal gesproken komen er 1200 fans mee, maar van de burgemeester van Heerenveen, Tjeerd van der Zwan mogen er maar 600 komen. Dit vanwege problemen met FC Groningen supporters de laatste weken en bij wedstrijden tegen Heerenveen. Daarop besloten alle fans van FC Groningen uit protest weg te blijven.

De wedstrijd Heerenveen – FC Groningen begint zondag om 12.15 uur.