2023 begint voor OOG met extra geld: 250.000 subsidie van het rijk

Voor OOG betekent de start van het nieuwe jaar een extra financiële impuls om de lokale journalistiek in Groningen verder te professionaliseren. Van de rijksoverheid krijgt de lokale omroep van Groningen 250.000 euro bovenop de subsidie van de gemeente Groningen.

Het kabinet dat vorig jaar aantrad heeft meer aandacht voor de onafhankelijkheid en professionaliteit van de lokale omroepen. Daarom gaat in 2025 de mediawet op de schop. Daarin moet een nieuw bestel komen voor lokale omroepen, die gefinancierd gaan worden door de rijksoverheid. Momenteel zijn lokale omroepen veelal afhankelijk van de steun van de gemeente waar zij zich bevinden. Voor OOG is dat een aanzienlijke subsidie, maar er zijn ook omroepen die vrijwel niets tot helemaal niets krijgen.

Om de periode te overbruggen tot de nieuwe mediawet klaar is en in gaat heeft de rijksoverheid een budget beschikbaar gesteld om de professionalisering al in gang te zetten. OOG is één van de gelukkige omroepen die dus 250.000 euro krijgt in 2023. Hiermee gaat OOG vooral inzetten op het professionaliseren van de sociale media, om zo meer mensen te bereiken en het verstevigen van de bureauredactie.

Deel dit artikel: