Toerisme en de Martinitoren: ‘Ik snap dat jullie trots zijn!’

De Martinitoren is en blijft één van de grootste toeristische attracties van onze stad, en zelfs van Nederland. Volgens het toeristische platform Tiquets staat de Martinitoren in de top-tien van attracties van ons land.

D’Olle Grieze, zoals Groningers hem noemen, is 97 meter hoog en staat er al meer dan 500 jaar. In die tijd heeft hij diverse branden en oorlogen overleefd, en Groningers zijn er best een beetje trots op. ‘Als je naar de toren kijkt voelt dat als thuiskomen. Dan weet ik dat ik weer in mijn stad ben’, vertelt een vrouw.

Ook vroegen wij diverse mensen aan de voet van de toren, of ze hem wel eens beklommen hebben. ‘Ik ben er een keer helemaal op geweest, dat was tijdens een hardloopwedstrijd. Dat was wel leuk!’, vertelt een jongen. Hij laat wel weten dat hij lopend naar boven is gegaan. ‘Nee, ik heb de toren nog nooit beklommen’, zegt een vrouw. ‘Ik heb gehoord dat het een hele smalle trap is en dat vind ik niet prettig.’

Marketing Groningen laat weten dat dit jaar al 26.500 duizend mensen de Martinitoren hebben beklommen.