Subsidie voor theater Werc en De Ruimtemakers

nieuws
Foto: WERC

De gemeente geeft de theatermakers Werc en De Ruimtemakers een subsidie van elk 40 duizend euro per jaar. Ze doet dit op advies van de Kunstraad.

De zogenoemde ‘bewezen talentregeling’ geeft jonge talentvolle makers in de culturele sector deze subsidie om hen in de gelegenheid te stellen te kunnen experimenteren en vlieguren te maken. Daardoor kan werk ontstaan dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse kunst in Groningen.

“Jong talent zorgt voor vernieuwing in de culturele sector en biedt ruimte aan nieuwe genres en jonge kunstenaars”, zegt wethouder Kirsten de Wrede van Cultuur. De kunstraad beoordeelt de aanvragen onder meer op artistiek inhoudelijke kwaliteit, het perspectief op ontwikkeling en de zakelijke kwaliteit.

De Ruimtemakers onderscheidt zich van andere theatrale projecten doordat ze zowel maker én speler zijn. Ze maken beeldend theater, installatiewerken en muzikale producties voor jong en oud, aldus de Kunstraad. WERC is een interdisciplinair kunstcollectief dat experimenteert met nieuwe media en techniek.