Opbrengst ‘geluksbollen’ Coöperatie Dichtbij naar Lutje Geluk: ‘Het zijn de kleine dingen die een verschil kunnen maken’

nieuws
Hoofd-'Geluksbollenbakker' en initiatiefnemer Jan Krijnen - Foto via Coöperatie Dichtbij

Voor het zesde jaar op rij bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij uit Groningen oliebollen voor het goede doel. De opbrengst van de ‘Geluksbollen’ gaat dit jaar naar Lutje Geluk, een stichting die uitjes mogelijk maakt voor gezinnen in Groningen die daar zelf geen geld voor hebben.

Coöperatie Dichtbij organiseert de benefietactie in samenwerking met Café de Klikspaan. Op vrijdag 30 december worden de ‘Geluksbollen’ gebakken en verkocht voor het café aan de Rabenhauptstraat. Jan Krijnen, oud-bakker en verpleegkundige van Coöperatie Dichtbij, is de chef-oliebollenbakker.

Coöperatie Dichtbij organiseert de oliebollen-benefietactie voor de zesde keer, maar wel na twee jaar afwezigheid door corona. Nadat er in 2019 1.250 euro werd opgehaald voor de Stichting Ambulance Wens, is dit jaar Lutje Geluk uitgekozen als het goede doel voor de actie. De opbrengst van de oliebollen wordt bij deze stichting gebruikt om uitjes mogelijk te maken voor gezinnen in Groningen die daar zelf geen financiële ruimte voor hebben. Gezinnen mogen zelf kiezen wat ze graag willen ondernemen en ontdekken en dan regelt Lutje Geluk de rest.

De oliebollen kosten tien euro voor tien stuks en dertien euro voor vijftien ‘Geluksbollen’. Liefhebbers kunnen de bollen van tevoren bestellen, door dit bestelformulier in te vullen. De oliebollen kunnen dan op 30 december bij Café de Klikspaan worden opgehaald. Gewoon spontaan naar de Rabenhauptstraat gaan om oliebollen te kopen, dat kan natuurlijk ook. Dat kan tussen 12.00 en 19.00 uur, ook voor snert, een broodje rookworst, warme chocolademelk of glühwein.