Nieuwe week brengt veel bewolking en soms wat lichte regen

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Maandag is het bewolkt en soms valt er soms lichte regen of motregen. Er staat een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4 en het wordt ongeveer 5 graden. Dat is de verwachting van OOG-weerman Johan Kamphuis.

Ook dinsdag is het bewolkt, en in de middag valt er wat lichte regen. Bij een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noordwest, wordt het 6 of 7 graden.

Woensdag houdt het overwegend grijze weer aan. Het is waterkoud bij 5 graden en soms is het wat druilerig. Donderdag wordt het 4 graden en valt er vooral in de ochtend wat regen. De temperatuur blijft de komende nachten nipt boven het vriespunt.

Vanaf vrijdag dalen de temperaturen. Overdag wordt het nog maar 1 of 2 graden en in de nachten neemt de kans op wat lichte vorst toe. De zon kan af en toe eens doorbreken, maar wolken houden de overhand.

Voorlopig komt er vanuit het noorden van Europa geen kou onze kant op. Echter, stelt Kamphuis, de winterinval komt meestal iets aan de onverwachte kant. Het Europese weermodel neigt vanaf half december naar een omslag naar een zachte zuidwestelijke stroming.