Nieuwe dienstregeling Qbuzz: Meer bussen naar Zernike

nieuws
Foto: Qbuzz

Vanaf vandaag gaat de nieuwe dienstregeling van Qbuzz in. Dit betekent dat vrijwel alle buslijnen andere vertrektijden krijgen en dat er bijvoorbeeld meer bussen zullen rijden naar Zernike.

De afgelopen maanden ervaren studenten drukke en volle bussen terwijl ze naar  Zernike afreizen. ‘We zaten vaak als sardientjes in een blik of je kon de bus niet eens meer instappen’, vertelt een student. Hij is dan ook blij dat Qbuzz meer bussen gaat inzetten tussen het hoofdstation en de campus. ‘Ik ben benieuwd of het genoeg gaat zijn’, sluit hij af.

Naast extra bussen naar de campus, veranderen er ook nog andere zaken in de dienstregeling. Vrijwel alle buslijnen krijgen nieuwe vertrektijden en sommige routes, of delen van routes, vervallen. Zo zal er geen bus meer rijden tussen Groningen en de Eemshaven.

Ondanks dat bepaalde routes niet meer gereden worden, komt er ook weer een route bij: de bus vanaf Stadskanaal via Hoogezand naar Zernike rijdt weer.

Mocht je vandaag de deur uitgaan, raadpleeg dan hier de nieuwe dienstregeling van Qbuzz.