Kinderjassenactie Kledingbank Maxima levert 12.000 euro aan winterjassen op

nieuws
Foto: eigen foto / ingezonden

De provinciale Kinderjassenactie van Kledingbank Maxima heeft tot nu toe 12.000 euro aan donaties uit het hele land opgeleverd. Daar heeft de stichting tot nu toe zeshonderd kinderjassen van kunnen kopen. Daarnaast brachten donateurs nog eens 186 jassen in bij de vestigingen van de kledingbank in de provincie.

“We zijn erg blij met deze mooie opbrengst en willen alle gulle gevers graag hartelijk bedanken”, vertelt voorzitter Maria Blom van kledingbank Maxima uit Stad. De actie van de kledingbank ging twee weken geleden van start en leverde de kledingbank veel publiciteit op. Naast OOG, RTV Noord en het Jeugdjournaal kwam zelfs het BNNVARA-programma ‘Even tot hier’ langs bij de kledingbank. Dankzij deze hausse aan publiciteit doneerden mensen uit heel Nederland een deel van hun energiecompensatie met de kledingbank.

“Anderzijds zijn ingebrachte mooie winterjassen natuurlijk ook van harte welkom”, vervolgt Blom. “Inmiddels zijn er bij Maxima Stad al 186 jassen gebracht. Dit mede dankzij een leerling van de International School op het Maartenscollege in Haren. Zij zag op het jeugdjournaal de oproep en maakte posters in het Nederland en Engels. Goed voor 56 jassen. Sommige mensen brachten zelfs compleet nieuwe jassen die ze zelf gekocht hadden.”

Maar de actie is nog niet voorbij. Vanwege het grote succes is de actie verlengd tot 23 december. Het aantal klanten van de kledingbank blijft stijgen en meer (warme) kleding is daarom nog steeds van harte welkom.