Kledingbank Maxima op zoek naar warme winterjassen voor kinderen: “We hebben lang niet genoeg”

De kledingbanken van Maxima zijn op zoek naar warme winterjassen voor kinderen. Bij de actie doet men een beroep op mensen die geen gebruik maken van de compensatie voor energiekosten.

“De afgelopen dagen hadden we te maken met een vleugje winter. Om warm over straat te bewegen is het belangrijk dat kinderen van onze klanten warme jassen hebben. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval”, vertelt voorzitter Maria Blom van kledingbank Maxima uit Stad. “Door de hoge energiekosten en de gestegen prijzen van boodschappen is het leven in veel gezinnen een stuk duurder geworden. Het aantal klanten dat gebruik maakt van de Voedselbank Groningen groeit met de dag, en ook bij ons is het drukker. Het gaat bij ons om een stijging van 20%. Warme jassen voor kinderen en tieners tot 18 jaar zijn bij ons heel hard nodig, en ook nu hebben we er lang niet genoeg.”

Compensatie energiekosten
Om toch over genoeg winterjassen te kunnen beschikken is er een actie gestart. “Bij ons winkelen meer dan 8.000 bezoekers met een uitkering of een laag inkomen. Het gaat dan om de aantallen bij alle filialen van Maxima in de provincie. Hieronder vallen 3.000 kinderen. Wij roepen mensen op die de compensatie van energiekosten, ter waarde van 190 euro, die in november en december verstrekt wordt, die dat niet nodig hebben, om dit over te maken naar de actie ‘Nieuwe winterjassen voor kinderen in Groningen’. Wij verdelen de giften over alle Maxima’s.” Het rekeningnummer is NL04 RABO 0308 4106 10 ten name van Stichting Kledingbanken Maxima provincie Groningen. De actie loopt tot en met 30 november.

Zelf kleding brengen
Ook is het mogelijk om zelf warme kinderjassen naar Maxima te brengen. De locatie aan de Oosterhamriklaan 91 in Stad is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Kleding kan op deze dagen en tijden worden ingebracht.

Deel dit artikel: