‘Jaagpadmoordenaar’ nog eens twee jaar in tbs-kliniek

nieuws
Foto: Joey Lameris (112 Groningen)

De rechtbank in Groningen heeft de tbs-maatregel voor Milton T, de man die ruim 3,5 jaar geleden hardloper Hidde Bergman om het leven bracht op het Jaagpad in Groningen, met twee jaar verlengd.

Volgens DvhN moet T. nog eens twee jaar doorgaan met zijn tbs-behandeling, omdat de voor doodslag veroordeelde man volgens zijn behandelaars nog niet klaar is om terug te keren in de maatschappij. Dat erkende de inmiddels dertigjarige T. ook zelf. Inmiddels mag T. zo nu en dan op begeleid verlof en gebruikt hij medicijnen voor zijn waanbeelden. Die lijken te werken, maar kunnen een terugval (en daarmee kans op herhaling) nog niet uitsluiten.

T. werd in december 2020 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging, omdat hij op 14 mei 2019 met een mes instak op Hidde Bergman op het Jaagpad. De rechtbank veroordeelde T. niet voor moord, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar werd geacht voor zijn daad.