Gemeente waarschuwt voor vreugdevuur Jozef Israëlsplein

Omwonenden van het Jozef Israëlsplein hebben deze woensdag een brief van de gemeente ontvangen. In de brief wordt hen gevraagd, te voorkomen dat daar tijdens de jaarwisseling een groot vreugdevuur ontstaat.

Tijdens de afgelopen jaarwisselingen was er sprake van een groot vuur op het plein. Volgens de gemeente bracht dit grote risico’s met zich mee, voor alle bezoekers en omwonenden. Op het plein komen op oudejaarsavond veel mensen samen. Bovendien staan daar veel kwetsbare gebouwen dicht op elkaar. Ook ontstaat door het vuur jaarlijks schade aan het plein.

Het vreugdevuur is voor veel jongeren aanleiding om er vuurwerk en grof vuil, zoals oud meubilair op te gooien. Politie, boa’s en toezichthouders gaan tijdens oud en nieuw extra toezicht houden. Zij spreken mensen aan die zich niet aan de oproep houden.

Omwonenden kunnen tijdens de jaarwisseling overlast melden, via gemeente.groningen.nl/overlast-en-zorg-melden.