FC Groningen wint oefenwedstrijd in Spanje van FC Metz

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Spanje met 3-2 gewonnen van FC Metz, dat in Frankrijk op het tweede niveau speelt. Er werd twee keer een uur gespeeld om alle spelers veel minuten te geven.

De 17-jarge Tijmen Blokzijl begon centraal in de defensie, waardoor Mike te Wierik op de bank begon. Hij viel na rust wel in.

FC Groningen kwam door een strafschop op achterstand. Ricardo Pepi maakte er 1-1 van. Pepi miste nog een strafschop.

Na de pauze wisselde trainer Dennis van der Ree veel spelers. Liam van Gelderen en Jorg Schreuders zorgden voor een 3-1 voorsprong voor FC Groningen. Metz kwam in de slotfase nog op 3-2.

Dinsdag speelt FC Groningen een tweede oefenwedstrijd in Spanje dat gebeurt tegen Spezia Calcio 1906 uit Italië.