Dit nieuwe gebouw gaat waarschijnlijk na de zomer verrijzen aan de Van Ketwich Verschuurlaan

nieuws
Impressie: Oever en Zaaijer Architecten

Als alles volgens plan verloopt, begint aan het einde van de zomer de bouw van een nieuwe woontoren met 17 verdiepingen naast het Shell-tankstation aan de Van Ketwich Verschuurlaan. 

Eind vorige week maakte ingenieursbureau abtWassenaar uit Haren bekend dat het technische ontwerp voor de woontoren klaar is. De toren, die nog geen naam draagt, gaat bestaan uit een hoog (17 verdiepingen) en een laag gedeelte (vijf verdiepingen).

De bouw van de toren begint waarschijnlijk na de bouwvak en gaat, door de speciale constructie, waarschijnlijk razendsnel de hoogte in. “Het streven is om een bouwlaag per week te maken”, schrijft ingenieursbureau abtWassenaar over de bouw van het nieuwe complex.

Dat kan, omdat het ‘casco’ is gebaseerd op een tunnelbouwsysteem. “Dat is een speciale hulpconstructie (in de vorm van twee een stalen hulpbekistingbakjes)wordt voorzien van wapening en volgestort met beton”, aldus abtWassenaar. “Twaalf uur later worden de bakjes weer verwijderd. Een week later is de eerste bouwlaag klaar en wordt de volgende laag gemaakt. Zo kan in een heel kort tijdsbestek, rond de 17 weken, een enorm gebouw casco gebouwd worden.”