CDA: “Meer woningen voor ouderen om woningmarkt uit het slop te halen”

nieuws
Bron: Jeroen van Lieshout / Flickr / CC 2.0-by-nc-nd

Het CDA in de gemeente Groningen wil voortaan dat tenminste 20 procent van de woningen bij nieuwbouwprojecten bestaat uit ouderenwoningen.

De fractie dient hiertoe deze donderdag een initiatiefvoorstel in. Het CDA stelt dat de piek van de vergrijzingsgolf rond 2040 het noodzakelijk maakt om nu al volop te gaan bouwen voor ouderen. Raadslid Etkin Arnut: “Onze ouderen wonen nu nog lang in gezinswoningen. Die moeten vrijkomen voor jonge gezinnen en starters. Door seniorenwoningen te bouwen kunnen we de doorstroming op onze woningmarkt weer op gang brengen en alle Groningers dichterbij passende woonruimte brengen.”

Uit onderzoek blijkt dat ouderen compleet vastzitten in de woningmarkt, ouderen kunnen geen passende woningruimte vinden. Dit is een van de belangrijkste redenen van de krapte op de woningmarkt. De CDA-fractie wil daarom dat er de komende jaren voldoende en verschillende soorten ouderenwoningen worden gebouwd die voldoen aan de wensen van de doelgroep. Het gaat onder meer om passend, betaalbaar en gelijkvloers wonen met zorg in de buurt en voorzieningen op maat, aldus Erkin Armut.