‘Ark van Lewenborg’ baadt vanaf vandaag in blauw licht op rotonde op Bakboordswal

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Op de rotonde tussen de Bakboordswal, de Sloep en de Meerpaal in Lewenborg is vrijdagmiddag een kunstwerk onthuld, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de wijk.

Het kunstwerk, wat de naam ‘Ark van Lewenborg’ draagt, werd gemaakt door kinderen uit de wijk. Ze werden daarbij geholpen door ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck. Wethouder Rik van Niejenhuis drukte donderdagmiddag op de knop, die het kunstwerk in licht liet baden.

Het kunstwerk is onderdeel van de viering van het vijftigjarig bestaan van de woonwijk. Lewenborg bestond vorig jaar eigenlijk al een halve eeuw, maar het coronavirus zorgde ervoor dat een deel van de festiviteiten werd uitgesteld naar betere tijden. Precies een jaar geleden werd langs de oostelijke ringweg ook al een kunstwerk aangelegd voor de viering, wat in maart letterlijk tot bloei kwam.