Vijftig jaar Lewenborg bloeit vanaf maart langs de ringweg

nieuws
Foto: Mirre van de Klok

Als de lente aanbreekt, hoopt de wijk Lewenborg haar vijftigjarig bestaan echt te kunnen vieren. Ook voorbijgangers op de ringweg mogen dat niet vergeten en daarom bereidden leerlingen van groep zes, zeven en acht van OJBS de Swoaistee maandag- en dinsdagmiddag alvast een kleurrijke herinnering voor.

De kinderen genoten duidelijk van het werk. Veiligheid stond voorop en daarom werd een deel van de ringweg enige tijd afgesloten, zodat de kinderen relatief veilig konden werken. “We hebben genoeg juffen en medewerkers van Groen Service Noord om een oogje in het zeil te houden”, vertelt Ingrid Blink namens de werkgroep Vijftig jaar Lewenborg.

De wijk bestond dit jaar eigenlijk al een halve eeuw, maar het coronavirus zorgde ervoor dat een deel van de festiviteiten werd uitgesteld naar betere tijden. Met hulp van Groen Service Noord plantten de leerlingen bloembollen aan twee kanten van de berm langs de ringweg. De krokussen die hier de komende lente uit moeten gaan groeien, gaan samen de tekst ‘Vijftig jaar Lewenborg vormen.’