Amateurvoetbal: GVAV Rapiditas en Forward de sterkste in derby’s

sport
Foto Andor Heij. Doel.

GVAV Rapiditas won zondag in de eerste klasse E de derby van GRC Groningen. Een klasse lager deed Forward dat tegen Helpman. FC Lewenborg won de topper in 3C en gaat als onbedreigd koploper de winterstop in.

GVAV Rapiditas won in de eerste klasse E de derby tegen GRC Groningen met 1-0. GVAV kreeg voor de pauze de beste kansen onder meer via Patrick Venema. Na de pauze beet GRC wat meer van zich af en waren er kansen over en weer. In de 73e minuut besliste invaller Jordi Paapst de wedstrijd voor GVAV. Rens Wardenier kreeg daarna nog een grote mogelijkheid voor GRC. Paapst en Venema waren kansrijk voor GVAV. GVAV gaat achter TVC’28 als tweede in 1E de winterstop in met 20 punten uit 10 wedstrijden. GRC is vijfde met 16 uit 11.

2K

In de tweede klasse K won Forward op sportpark Zernike met 1-0 van plaatsgenoot Helpman. Tomas Butz maakte voor de pauze de enige treffer voor de studenten. Forward is achter Valthermond tweede met 19 uit 10. Helpman is vijfde met 16 uit 10.

SC Stadspark won met 1-0 van Annen. Michel Boonstra scoorde in de eerste helft voor Stadspark dat naar de negende plaats steeg met 11 uit 10.

3C

In de derde klasse C maakte koploper FC Lewenborg geen fout. Nummer drie SVZ werd met 2-1 verslagen. Armando Kremer maakte de winnende voor Lewenborg dat 31 punten uit 11 wedstrijden heeft.

Engelbert volgt met 23 uit 11. Engelbert won thuis met 4-3 van Gieten. Lars van Santen maakte er twee en Ingmar Hoftra één. Hessel Veenstra bezorgde Engelbert in de slotfase de winst.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd stil gestaan bij de dood van oud-trainer Thiemo Meertens uit Gieten. Meertens was trainer van Veendam en technisch manager van Emmen. In de jaren 90 was hij twee jaar trainer van Be Quick 1887. Meertens was ernstig ziek en is 75 jaar oud geworden.

De wedstrijd tussen Westerwolde en Groninger Boys werd net als twee andere duels in deze klasse afgelast. Groninger Boys gaat als zevende de winterstop in met 15 uit 10.

5C
Groen Geel liet de kans liggen om het gat met koploper Drieborg in een rechtstreeks duel terug te brengen tot twee punten. Groen Geel verloor de topper op Corpus den Hoorn met 0-1 en staat nu op 8 punten van koploper Drieborg derde.