Alle wedstrijden met Groninger amateurclubs vervroegd of verplaatst vanwege WK

sport
Foto Martijn Minnema; Gorecht - VVG

Vanwege het WK voetbal in Qatar zijn alle wedstrijden in het amateurvoetbal op zaterdag waarbij Groninger ploegen bij betrokken zijn vervroegd of verplaatst.

Het Nederlands elftal speelt om 16.00 uur tegen de Verenigde Staten voor een plek in de kwartfinale. De meeste amateurwedstrijden zijn vervroegd naar 13.00, 13.30 of 14.00 uur. Zo hebben de spelers en het publiek ook de kans om naar de verrichtingen van Oranje te kijken.

De wedstrijden die Amicitia VMC en Haren zouden spelen zijn verplaatst naar dinsdagavond, omdat die niet vervroegd konden worden. De wedstrijd tussen De Fivel en Amicitia VMC wordt zelfs omgedraaid. Er wordt niet in Zeerijp, maar op sportpark Coendersborg gespeeld.